Voortgang activiteiten

Programma 3 - Economische Ontwikkeling

Wat zijn onze ambities?

1. Een bruisend Noordoostpolder

Omschrijving

De Noordoostpolder ontwikkelt zich tot een bruisend gebied waar ondernemers zich graag vestigen en waar genoeg te beleven is voor jong en oud. We blijven ons inspannen om ondernemers ruimte te geven. Er komen meer mogelijkheden voor (nacht)horeca, evenementen, cultuur en andere recreatieve activiteiten. Daarnaast gaan we door met het vertellen van de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder. Dat is een uniek verhaal waar we trots op zijn. Dat verdient ruimte.

Wat gaan we in 2024 hiervoor doen?

Activiteit

1.1 We bieden ruimte aan nieuwe initiatieven

Portefeuillehouder:

Wout Jansen

We stimuleren initiatieven uit de markt om horeca, evenementen en andere recreatieve activiteiten in de Noordoostpolder te ontwikkelen. We streven hierbij naar meer aanbod met een gedifferentieerd karakter. We gaan uit van de kernwaarden van de polder, zoals de cultuurhistorie en het plattelandstoerisme. Om recreatieve initiatieven te kunnen realiseren is goede borging van ontwikkelruimte in de omgevingsplannen noodzakelijk, te beginnen bij de nota van uitgangspunten.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Wanneer inwoners een initiatief hebben in relatie tot recreatieve ontwikkelingen, bieden wij een helpende hand. We helpen bij het voorbereiden en realiseren van in de Noordoostpolder. Een voorbeeld hiervan is dag- en verblijfsrecreatie. We hebben als gemeente partijen aan elkaar verbonden waardoor ontwikkeling sneller mogelijk was.
  • StEP heeft extra subsidie ontvangen om evenementen met een breed maatschappelijk karakter te kunnen blijven organiseren.
  • Binnen de ontwerp omgevingsvisie is opgenomen waar er mogelijkheden zijn voor recreatie en toerisme.

Activiteit

1.2 We spannen ons in om onnodige regels en beperkingen weg te nemen

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

We willen voorkomen dat initiatiefnemers bij het realiseren van hun plannen en ambities belemmerd worden door onnodige regels en beperkingen vanuit de gemeente, bijvoorbeeld op het gebied van procedures. In de sectortafels maken we dit onderwerp bespreekbaar en inventariseren we concrete voorbeelden van onnodige regels en beperkingen voor bedrijven. We onderzoeken de mogelijkheden om de belemmeringen en beperkingen weg te nemen.

Wat is de status van deze activiteit?

-

Activiteit

1.3 We dragen de gebiedsmarketing 'Gemaakt in dé Noordoostpolder' actief uit

Portefeuillehouder:

Roger de Groot

Als stakeholder van de gebiedsmarketing spelen we een actieve rol in het uitdragen van het merk ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’. Waar mogelijk haken we aan met onze eigen communicatie-kanalen en -uitingen. Naast onze rol als stakeholder hebben we ook een subsidierelatie met de uitvoerende stichting ‘Gemaakt in dé Noordoostpolder’.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Als gemeente zijn we ambassadeur van stichting Gemaakt in dé Noordoostpolder. We dragen het merk actief uit via sociale media en betrekken de stichting bij relevante event. We hebben een verbindende rol door de stichting in contact te brengen met stakeholders en partijen.
  • We staan daarnaast in nauw contact met de stichting in verband met de subsidierelatie voor uitvoering van het Jaarplan 2024.

Activiteit

1.4 We creëren ruimte voor bedrijven

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

We zetten in op het bevorderen van kwalitatieve werkgelegenheid. Voor nieuwe en groeiende bedrijven creëren we passende werklocaties waar bedrijven zich graag vestigen. We stellen een Ontwikkelperspectief Werklocaties Noordoostpolder op. Hierin wordt vastgelegd in welke dorpen en op welke locaties wij ruimte willen bieden aan uitbreiding van bedrijven. Tegelijkertijd stellen we een Ontwikkelstrategie Werklocaties Noordelijk Flevoland op. Dit is een update van de Visie Werklocaties Noordelijk Flevoland 2017. Dit geeft inzicht in marktomstandigheden, trends en ontwikkelingen. Ook geeft het handvatten voor hoe bestaande bedrijventerreinen klimaatadaptief en toekomstbestendig te maken.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Zowel het Ontwikkelperspectief als de Ontwikkelstrategie worden in het najaar aan de raad aangeboden.

Activiteit

1.5 We stimuleren structurele samenwerking via clustervorming

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Structurele samenwerking tussen bedrijven en instellingen is belangrijk. Bedrijven voelen zich dan collectief verantwoordelijk voor strategische opgaven binnen hun sector. Denk hierbij aan het binden en borgen van human capital, betere samenwerking in de energietransitie, het stimuleren van innovatie en regiobranding van de Noordoostpolder. We ondersteunen structurele samenwerking door partijen te verbinden, clustervorming aan te jagen en financieel bij te dragen.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Met het Innovatiecluster Noordoostpolder zijn resultaatafspraken vastgelegd voor activiteiten in 2024, bijvoorbeeld de organisatie van de Week van de Technologie en het verbeteren van het onderwijsaanbod. Voor bedrijven in de bouw- en installatiesector is een haalbaarheidsstudie naar clustervorming opgestart, om gezamenlijk in te kunnen spelen op vraagstukken ten aanzien van de woningbouwopgave en energietransitie.

Activiteit

1.6 We evalueren het Sociaal Economisch Beleid 2020 - 2024

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Het Sociaal Economisch Beleid 2020–2024 is op een vernieuwende wijze vormgegeven. De vraag van de samenleving was leidend voor het beleid van de gemeente. Om uitdagingen te bepalen en doelen te bereiken zijn er zes sectortafels ingericht. We evalueren het beleid en de nieuwe werkwijze met de stakeholders en de gemeenteraad. De uitkomst van de evaluatie is input voor nieuw sociaaleconomisch beleid.

Wat is de status van deze activiteit?

  • In het voorjaar van 2024 is het sociaal economisch beleid 2020-2024 geëvalueerd. Er is een online enquête uitgezet en er zijn evaluatiegesprekken gevoerd in de sectortafels. De resultaten zijn geanalyseerd en er zijn conclusies getrokken. Het college heeft de evaluatie in juni 2024 vastgesteld. In het najaar vindt een beeldvormende bespreking plaats met de gemeenteraad.

Activiteit

1.7 We zijn een aantrekkelijk gebied om te recreëren

Portefeuillehouder:

Wout Jansen

Om vorm te geven aan de ambitie uit het coalitieakkoord stellen we een nieuwe Ontwikkelstrategie Recreatie & Toerisme op. We spannen ons in om van de Noordoostpolder een aantrekkelijk recreatiegebied te maken. We houden de bestaande recreatieve faciliteiten op peil en ontwikkelen nieuwe faciliteiten. We maken het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Noordoostpolder beter zichtbaar in het landschap. We onderhouden het bestaande routenetwerk en onderzoeken daarnaast de haalbaarheid van nieuwe aantrekkelijke recreatieve (fiets)routes om het polderlandschap toegankelijker en meer beleefbaar te maken. Om draagvlak te creëren werken we samen met stakeholders, zoals de dorpsbelangen, de terrein beherende organisaties en LTO Noordoostpolder. Verder streven we naar een betere verbinding met de buurgemeenten, hiervoor onderzoeken we een pilot voor recreatieve fietsdeelmobiliteit.

Wat is de status van deze activiteit?

  • De startnotitie voor een nieuwe visie op Recreatie en Toerisme is dit voorjaar vastgesteld door het college. Dat is de basis voor verdere beleidsvorming.
  • Via doorkijkpanelen maken we het verhaal van de Noordoostpolder beter zichtbaar en beleefbaar in het landschap. Er zijn dit voorjaar vier nieuwe doorkijkpanelen toegevoegd. Het aantal doorkijkpanelen is daardoor uitgebreid van acht naar twaalf verhaallijnen.
  • Er is een onderzoek opgestart naar de haalbaarheid van nieuwe aantrekkelijke recreatieve fietspaden langs kavelsloten en tochten. Er zijn gesprekken gevoerd met grondeigenaren, LTO Noordoostpolder, dorpsbelangen, het waterschap, het Rijksvastgoedbedrijf en betrokken terrein beherende organisaties. Het onderzoek wordt in het najaar van 2024 opgeleverd.
  • In maart 2024 is een pilot met vijf recreatieve fietshubs van start gegaan. Inwoners en bezoekers van de Noordoostpolder kunnen eenvoudig gebruik maken van deel e-bikes om het polderlandschap te ontdekken. Het deelnetwerk strekt zich uit van de Noordoostpolder, via Nationaal Park Weerribben-Wieden tot aan Havelte in oerprovincie Drenthe.

Activiteit

1.8 We verbreden het toeristisch recreatief aanbod

Portefeuillehouder:

Wout Jansen

We brengen het bestaande toeristisch recreatief aanbod beter in beeld en benutten koppelkansen. Niet alleen in de Noordoostpolder, maar ook in de bredere regio. Hiermee willen we het aanbod verder uitbreiden en verbreden. Ook digitaal zorgen we voor goede vindbaarheid van ons recreatieve aanbod en bouwen dit verder uit door middel van een interactieve routemodule op de website visitnoordoostpolder.nl. Het doel is een langer verblijf en meer bestedingen door bezoekers, bijvoorbeeld via het ontwikkelen van arrangementen. We stimuleren nieuwe initiatieven op gebied van dagrecreatie en verblijfsrecreatie, passend bij het karakter van de Noordoostpolder. In de Erfgoeddeal voor Stijlicoon Nagele is de ambitie uitgesproken om in Nagele een uitkijktoren te realiseren. Een uitkijktoren kan een goede kwaliteitsimpuls bieden aan de toeristische aantrekkelijkheid, omdat het ontwerp van Nagele het beste van bovenaf zichtbaar is. We verkennen en onderzoeken het draagvlak voor een uitkijktoren in Nagele. Daarnaast willen we goed in beeld hebben of realisatie van een dergelijk object met financiering vanuit externe fondsen mogelijk is.

Wat is de status van deze activiteit?

  • De promotie van de Noordoostpolder wordt uitgevoerd door Visit Flevoland. De website visitnoordoostpolder.nl is geüpdatet en gebruiksvriendelijk gemaakt. Er zijn promotiecampagnes uitgevoerd en er is een nieuwe toeristische kaart uitgebracht, waarbij in deze editie ook nadrukkelijker naar de buurgemeenten is gekeken. Visit Flevoland heeft arrangementen en winacties georganiseerd en heeft een nieuwe e-mailnieuwsbrief voor inwoners en bezoekers uitgerold.  
  • 30 recreatiebedrijven hebben zich aangemeld om de bezienswaardigheden en activiteiten in de Noordoostpolder te promoten via een toeristisch informatiepaneel op hun locatie. Hierdoor is onze promotie nog meer uniform en actueel.  
  • Er is een onderzoek uitgezet naar de haalbaarheid van een nieuw toeristisch icoon in Nagele, bijvoorbeeld in de vorm van een uitkijktoren. Dit onderzoek wordt in het najaar van 2024 opgeleverd.  

Activiteit

1.9 We jagen samenwerking in de vrijetijdseconomie aan

Portefeuillehouder:

Wout Jansen

Om in te kunnen spelen op de transitie in de vrijetijdseconomie dragen we op strategisch niveau bij aan verbinding in de sector. We bouwen het nieuw opgerichte vrijetijdscluster verder uit door aansluiting te zoeken met projecten binnen Regio Zwolle.

Wat is de status van deze activiteit?

  • In januari 2024 is een collectief van de twaalf grootste recreatiebedrijven van start gegaan, waarbij afgetast wordt of structurele samenwerking toegevoegde waarde heeft en toekomstbestendig is. We benutten het vrijetijdscluster bij de vorming van de nieuwe visie op Recreatie en Toerisme en bij het verzamelen van toeristische data op gemeentelijk niveau.

Wat zijn onze ambities?

2. Duurzamer, groener en schoner

Omschrijving

We gaan door met verduurzaming. Dat doen we samen met onze inwoners en ondernemers. Ons uitgangspunt is 'haalbaar en betaalbaar voor iedereen’. We zien een toekomst voor waterstof als kans om de agrarische sector verder te verduurzamen.

Wat gaan we in 2024 hiervoor doen?

Activiteit

2.1 We gaan samen met ondernemers door met verduurzaming

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Als gemeente faciliteren en ondersteunen we initiatieven van bedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen en circulaire economie. We bieden ruimte voor pilots en experimenten die passen bij de Noordoostpolder. Op bedrijventerrein De Munt B en bedrijventerrein Nagelerweg-A6 gaan we verder met de pilot Stream Energy van Liander en diverse partijen voor de mogelijkheden van gezamenlijke elektriciteitsopwekking, -gebruik en -opslag. Bij de uitgifte van nieuwe bedrijfskavels is een duurzame en klimaatbestendige inrichting een voorwaarde.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Voor een duurzame agenda hebben we het koploperproject gestimuleerd. Er lopen subsidietrajecten van het Leader project en vanuit de Regiodeal. In nauw contact met BV Noordoostpolder worden de ondernemers hierop gewezen. Verder werken we en ondersteunen we de pilot Stream Energy.
  • We verkennen samen met ondernemers hoe we kunnen blijven vergroenen op bestaande bedrijventerreinen.

Activiteit

2.2 Kansen waterstof voor Noord-Flevoland

Portefeuillehouder:

René van Amersfoort

In 2024 willen we het onderzoek naar de haalbaarheid van een groene waterstoffabriek in de Noordoostpolder afronden. Op basis van de resultaten zetten we de toepassingsmogelijkheden van waterstof in Noordoostpolder op een rij. Als innovatieve gemeente stimuleren we pilots, met de ambitie om deze op te schalen waar mogelijk.

Wat is de status van deze activiteit?

  • We volgen de plannen omtrent de Maximacentrale en wat dit betekent voor Noord-Flevoland. Er worden verschillende waterstof innovatie clustertafels Noordelijk Flevoland georganiseerd om samen kennis te delen en de voortgang van verschillende initiatieven te bespreken. Inmiddels is Impact Hydrogen aan fase 2 begonnen om een technisch economische analyse van de Flevolandse waterstofeconomie te maken. En om tegelijkertijd een advies te geven voor het ontwikkelen van een stimulerend milieu voor waterstof initiatieven.
  • De waterstoftafels vormen een contactmoment en formele stap tot afspraken over samenwerking met geïnteresseerde partijen.

Wat zijn onze ambities?

3. Meedoen in de samenleving

Omschrijving

Zorg in de Noordoostpolder blijft beschikbaar, bereikbaar en betaalbaar. We sluiten aan op wat onze inwoners nodig hebben. Door te werken met ‘positieve gezondheid’ kijken we naar wat mensen kúnnen in plaats van naar hun beperkingen. We geven onze partners ruimte door te werken vanuit vertrouwen en zorg op maat. Ons doel is een samenleving waarin iedereen meedoet en zelfstandig is.

Wat gaan we in 2024 hiervoor doen?

Activiteit

3.1 We hebben aandacht voor werk en inkomen

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Werk is de motor naar zelfstandigheid. Het zorgt voor verbinding met de samenleving en voor inkomen. Wij stimuleren inwoners om te gaan werken. We zetten we ons voortdurend in voor een duurzame match tussen werknemer en werkgever. Zo voorkomen we dat inwoners (weer) uitvallen en een beroep moeten doen op de bijstand. Dit doen we door korte lijnen te houden in de samenwerking met het onderwijs en (buitengewoon) werkgevers. We hebben aandacht voor aandachtsgroepen zoals jongeren, statushouders en inwoners die psychisch kwetsbaar zijn.

Wat is de status van deze activiteit?

  • De samenwerking tussen bovengenoemde partijen is goed en stelt inwoners in staat om uit te stromen op de arbeidsmarkt. Er worden verschillende (regionale en lokale) projecten uitgevoerd die dit bevorderen. Sommige doelgroepen behoeven een specifieke aanpak. Zo is er in de afgelopen jaren toegewerkt naar een regionale aanpak om mensen met een psychische aandoening duurzaam naar betaald werk te begeleiden via IPS. En is er een samenwerking met onderwijs, WerkCorporatie en Concern voor Werk om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt gezamenlijk te beoordelen en te begeleiden (op en) naar een werkplek. Verder wordt er ook vanuit economisch perspectief gewerkt aan projecten rond kraptesectoren, zoals de zorg. Omdat er steeds vaker sprake is van een mismatch tussen vraag en aanbod, werkt het goed om maatwerk toe te passen. Voor statushouders is er een aanpak die aansluit op de Wet Inburgering (zie 3.2).

Activiteit

3.2 We bieden passende inburgeringstrajecten

Portefeuillehouder:

René van Amersfoort

Wij voeren de Wet Inburgering uit en laten nieuwkomers integreren via een traject waarin taal en participatie samengaan. We doen dit samen met alle ketenpartners die betrokken zijn bij de inburgeringsplichtige. We kijken samen met de nieuwkomer wat het hoogst haalbare taalniveau is via een leerbaarheidstoets. Daarnaast maken we afspraken over de vorm van participatie. Als verwacht wordt dat betaald werk mogelijk is, wordt de WerkCorporatie ingeschakeld om de nieuwkomer te ondersteunen.

Wat is de status van deze activiteit?

  • De eerste statushouders ronden dit jaar hun inburgeringstraject onder de nieuwe wet af. Zij zijn straks klaar om hun arbeidsuren uit te breiden of door te stromen op de arbeidsmarkt naar een betaalde baan. Het contact met werkgevers is hiervoor van belang. En ook de statushouder moet weten hoe de Nederlandse arbeidsmarkt werkt. Het opdoen van werknemersvaardigheden leren ze dan ook in de eerste stageperiode bij Concern voor Werk. Er is periodiek overleg met de ketenpartners om regie te houden op de lopende trajecten en statushouders zo goed mogelijk te begeleiden en haalbare doelen op te stellen. Er speelt meer dan het leren van de taal en het participeren, daarom is er ook afstemming met de budgetcoach en de maatschappelijk begeleider.

Wat zijn onze ambities?

4. Een aantrekkelijk onderwijsaanbod

Omschrijving

We zijn trots op ons brede en aantrekkelijke onderwijsaanbod in de Noordoostpolder. Dat willen we behouden en waar nodig versterken. Onderwijs is de basis voor werk en voor meedoen in de samenleving. Een breed aanbod en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt vinden we daarom belangrijk.

Wat gaan we in 2024 hiervoor doen?

Activiteit

4.1 We bieden een breed beroepsgericht onderwijsaanbod

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

We streven naar een zo breed mogelijk aanbod van vervolgopleidingen binnen de Noordoostpolder dat past bij het regionale beroepsaanbod. Hiervoor onderhouden we nauwe banden met de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. We gaan een arbeidsmarktanalyse uitvoeren. We betrekken de ondernemersvereniging en het onderwijs bij het formuleren van de opdracht en het uitvoeren van het onderzoek.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Begin 2024 is een begeleidingsgroep samengesteld bestaande uit een afvaardiging van het voortgezet onderwijs, Bedrijven Voor Noordoostpolder, Sterk Techniekonderwijs, Firda en de gemeente Noordoostpolder. In gezamenlijkheid is een opdracht verstrekt aan Public Result om een Economisch Profiel (arbeidsmarktanalyse) op te stellen van de gemeente Noordoostpolder. Inmiddels hebben er interviews plaatsgevonden en zijn er enquêtes afgenomen. De uitkomsten van dit onderzoek worden in het najaar verwacht.     

Activiteit

4.2 We stimuleren een goede aansluiting op de arbeidsmarkt

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

We dragen bij aan het realiseren van een goede aansluiting tussen de arbeidsmarkt en het onderwijsaanbod, met voldoende aanbod van stages en opleidingsmogelijkheden. Clustervorming van bedrijven draagt hieraan bij. Daarvoor is een goede samenwerking tussen het onderwijs en lokale bedrijven belangrijk. Waardoor behoeftes aan innovaties, scholing en samenwerking beter inzichtelijk worden. Ook bouwt de gemeente door aan een meer efficiënte overlegstructuur op alle niveaus (bestuurlijk, tactisch en operationeel).

Wat is de status van deze activiteit?

  • Om de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te optimaliseren is elkaar kennen erg belangrijk. De afgelopen periode is er veel inzet geweest om dit te realiseren. Hierdoor zijn wij in staat gebleken om vraagstukken uit verschillende sectoren (installatietechniek, glastuinbouw, logistiek NOP) positief te beantwoorden en te verbinden aan (lokale) onderwijsinstellingen en ontwikkelfondsen. We spelen hiermee een belangrijke rol in het creëren van (nieuwe) samenwerkingen tussen Firda, Sterk Techniekonderwijs, het bedrijfsleven en het ontwikkelfonds Upgrade jezelf. Dit doen we ook via de sectortafels en regietafel. Inclusief de mogelijkheden die de nieuwe regio deal Regio Zwolle de sectoren biedt.   

Activiteit

4.3 We zetten in op Leven Lang Ontwikkelen

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Met goed geschoold en gekwalificeerd personeel is de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afgestemd. Om dit te realiseren zal de gemeente ondernemers informeren in scholingsmogelijkheden, zoals Upgrade Jezelf van Regio Zwolle. We onderzoeken de mogelijkheden voor het beter bereiken van onbenut arbeidspotentieel. Hiermee dragen we bij aan het arbeidsfit houden van onze inwoners en voorzien we onze lokale arbeidsmarkt van voldoende en passend personeel.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Scholingsmogelijkheden zijn er voor werkgevers in de vorm van 'Upgrade jezelf'. Dit is het ontwikkelfonds voor ondernemers om hun personeel te scholen. De gemeente Noordoostpolder scoort, in vergelijking met de buurtgemeente, goed als het gaat om de aanvraag van scholingsvouchers. We zien dan ook een stijgende lijn van aanvragen nadat we ondernemers actief informeren over de mogelijkheden van dit ontwikkelfonds. In het tweede kwartaal van 2023 zijn er 79 aanvragen gedaan tegenover 117 aanvragen in het eerste kwartaal van 2024.  
  • Naast het ontwikkelfonds voor ondernemers is er voor iedere inwoner van onze gemeente ook een mogelijkheid om gebruik te maken van 'Groei Vooruit'. Men kan hier een loopbaantraject aanvragen en ook hier zien we een stijging ten opzichte van 2023. In Q2 van 2023 zijn er vanuit de gemeente Noordoostpolder 192 aanvragen binnen gekomen en in Q1 van 2024 zijn dat er 282.  
  • Voor het beter bereiken van onbenut arbeidspotentieel werken we samen met Carrefour, WerkCorporatie en Firda aan het RWFproject ‘werkcoach in de wijk’. De werkcoaches zijn er voor inwoners die wel aan het werk kunnen of willen, maar niet actief op zoek zijn naar werk. Deze aanpak heeft in het afgelopen jaar geleid tot 21 oriënterende gesprekken en in 16 gevallen een vervolgtraject richting werk of school.

Wat zijn onze ambities?

5. Dienstverlening voor iedereen

Omschrijving

De gemeente is er voor haar inwoners en ondernemers. We stemmen onze dienstverlening op hen af. Transparant en toegankelijk zijn de kernwoorden. Zowel digitaal als fysiek. De informatie naar inwoners en ondernemers is duidelijk en we delen het proactief.

Wat gaan we in 2024 hiervoor doen?

Activiteit

5.1 We verlenen dienstverlening in de volle breedte van het bedrijfsleven

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

Ondernemers kunnen makkelijk contact met ons opnemen, zowel telefonisch als per e-mail. We zorgen ervoor dat zij snel bij het juiste aanspreekpunt terecht komen en denken met hen mee. Door onze regionale samenwerking, zowel in Flevoland als in Regio Zwolle, bieden we instrumenten die ondernemers verder helpen in bijvoorbeeld innovatie, opleiden van personeel of financiering.

Wat is de status van deze activiteit?

  • In de eerste helft van 2024 is vanuit de Regio Zwolle, samen met de aangesloten gemeenten en provincies, een Implementatieplan Ondernemersdienstverlening opgesteld. Uitvoering van het plan start mogelijk in de tweede helft van 2024.

Activiteit

5.2 We verstrekken duidelijke informatie en informeren proactief

Portefeuillehouder:

Linda Verduin

We bieden duidelijke en toegankelijke informatie aan onze ondernemers. We informeren proactief via onze website, sociale media en nieuwsbrief Ondernemer Centraal. Voor specifieke vragen over subsidies, voucherregelingen en financieringsmogelijkheden organiseren we een laagdrempelige informatiemarkt.

Wat is de status van deze activiteit?

  • Onlangs is ons eigen blad ‘Ondernemer Centraal’ samengegaan met het ondernemersblad van BVN. Dit nieuwe blad heet ‘De O’. Zo bieden we gezamenlijk toegankelijke informatie aan onze ondernemers.
Deze pagina is gebouwd op 01/10/2025 13:14:08 met de export van 01/10/2025 13:11:49